Suihkulaulajasta levylaulajaksi - 03.05.2006

Tunnen värinää housuissani. Säpsähdän ja samaan aikaan, värinän tahtiin, korviini kantautuu tuttu melodia - kännykkäni soi. On ihan tavallinen kevät päivä; lueskelen jotain mainoslehtistä ja hörpin kupista mustaa kahvia. Maito on taas unohtunut kaupan hyllylle. Kaivan puhelimen taskusta ja vastaan laiskasti outoon numeroon: "Juha."
"Pequ Nieminen Helsinki Music Companysta terve."
"No moro moro." Vastaan hieman epäilevästi ajatellen että taas joku lehtikauppias.
"Me ollaan tässä kuunneltu sun demoa ja tykättiin sun äänestä kovasti. Minkälainen elämäntilanne sulla on tällä hetkellä?"

Epäilevä asenteeni saa hieman vivahteita epätietoisuudesta.
"Siis hä? Eikait tässä ihmeempiä. Mikä demo?!"
"No joku on lähettänyt tänne sun nauhan nimimerkillä 'Yli-innokas Fani'. Tiedätkö kuka se mahtas olla?"

Olin jo tipahtanut kärryiltä, mutta nyt nuo kärryt vierivät kovaa vauhtia vieläkin kauemmas.
"Ei siis mitään hajua. Mitä siinä nauhalla oli??"
"No tässä oli muutamia biisejä mm. Kulkuriveljeni Jan..."

Alan epäillä puhelua kaverini pilailuksi. Jostain syystä en kuitenkaan viitsi lyödä hommaa heti läskiksi, vaan päätän olla jutussa mukana.
"Voisitsä tulla käymään täällä helsingissä vähän juttelemassa?", kysyy puhelimesta ääni, jota en vieläkään osaa yhdistää keneenkään tuttuun. Murteestä kuulen, ettei mies ole ainakaan Oululainen.

"Siis mikä se olikaan se teidän firma?", Kysyn kaivaen jostain kynän ja paperia.
"H-M-C, Helsinki Music Company. Tää on tällanen uusi levy-yhtiö joka...(selittää hieman taustaa)... voisitsä katsoa kalenterista sulle sopivan päivän ja sovittas tapaaminen?"

Tavaan firman nimen ylös ja lupaan soitella kun sopiva päivä löytyy. Puhelun päätyttyä tarkistan numeron tiedustelusta ja se täsmää! Huone alkaa äkkiä tuntua kovin pieneltä hyppiessäni paikallani tasajalkaa! Ovatko lapsuuden, nuoruuden ja iän saatossa ehkä hieman himmentyneet haaveeni käymässä toteen?? Perhana, eihän näin voi käydä!!

No näin kuitenkin kävi ja tästä alkoi meikäläisen, voi kai sanoa, tuhkimotarina. Jälkeenpäin 'Yli-innokas fani' paljastui tädikseni, joka oli jostain saanut käsiinsä isovanhemmille antamani joululahjan ja lähettänyt sen levy-yhtiölle. Tämän kerran annettakoot Sarille anteeksi! :)

Tässä sitä sitten kirjoitellaan oikein omille kotisivuille. En oo koskaan ennen uskaltanut kirjoittaa päiväkirjaa ajatellen, että senhän vois joku vaikka löytää ja lukea! Onneksi virusturva ja palomuuritekniikka on nykypäivänä jo niin kehittynyttä, että sitä vaaraa tuskin enää on tällaisessa sähköisessä formaatissa! ;)

Kaikki on sujunut todella hienosti. Ollaan parsittu kohta vuoden päivät esikoisalbumia kasaan ja nyt se on vihdoin valmis! Lopputulokseen olen itse todella tyytyväinen ja vielä täytyy kestää viikko tätä jännitystä, jonka jälkeen levy on kaupoissa kaikkien saatavilla. Levyn julkistamispäivä on siis 10.5. jota juhlistetaan keikalla Helsingin Wanhan tanssikellarissa. Kaikki on sinne lämpimästi tervetulleita ja toivottavasti saadaan runsaslukuinen yleisö.

Debyyttialbumi kantaa nimeä "Pienen hetken" ja se nimettiin mun ensimmäisen singlejulkaisun mukaan. Se oli jotenkin luonnollinen nimivalinta, eikä sinkun hyvä vastaanotto radioasemilla ja kuulioiden keskuudessa ainakaan sotinut tuota nimivalintaa vastaan.

Mutta tässä kaikki tällä erää ja tästä jatketaan! Pyrin kirjotelemaan tänne mahdollisimman paljon ja pitämään sinua ajan tasalla. Nyt tuli kiire... myöhästyn kohta sählypelistä! Morjens! :)

Parhain tervesin,
Juha

Näytä arkisto >