Syysterveiset - 25.09.2006

Termos! Kuuman kesän vehreä habitus on antanut jo sijaa syskyn punertavan keltaisille, putoileville lehdille. Suuret tanssilavat vaihtuvat pikkuhiljaa tunnelmallisiin tanssiravintoloihin, jonka perinteikkäät lavakauden päättäjäiset ikaalisissa viimeistään vahvisti. Kyseinen tapahtuma jätti muutoinkin hyvän mielen. Oli mukava katsella ja kuunnella, kuinka vanhat konkarit esiintyivät vuoroin uusien lahjakkaiden kykyjen kanssa. Meillä oli Hurmion kanssa kunnia päättää tuo hieno ilta supisuomalaisen, uuden ja vanhan iskusävelmän tulkitsijoina. Minulle yhdeksi illan kohokohdaksi muodostui Toukokuun "Kuukauden Levy"-palkinnon lunastus. Eihän tätä juttua palkintojen tähden tehdä, mutta aina se on hienoa saada tietää, jos muutkin tykkää kun ite. Oli muuten meikäläisen ensimmäinen virallinen palkinto näistä hommista. Kiitos myös kaikille, jotka äänestitte Pienen Hetken -kappaleen hienosti kolmanneksi vuoden tanssihitti kilpailussa!

Tasaiseen tahtiin ollaan edelleen poikain kanssa kierrelty Suomea pitkin ja poikin, levittäen musiikin ilosanomaa. Keikkailun yksi parhaita puolia on, kun saa tutustua uusiin paikkoihin ja ihmisiin. Näinkin pienestä maasta löytyy yllättävän paljon eroavaisuuksia ns. kaupunki ja kyläkulttuureista. Eri murteet tuovat myös usein hymyn huulille - puolin ja toisin.

Hankittiin Hurmion kanssa uusi äänentoistolaitteisto, joka korkattiin Jyväskylän Jyväshovissa viime lauantaina. Toivottavasti saadaan sitä kautta kuuntelijoiden korvat vieläkin tyytyväisemmiksi. Jyväshovissa laitteisto tuntui toimivan hyvin ja ravintolakin oli ääriään myöten täynnä! Aluksi ihmettelimme, syövätkö "Jyppiläiset" keskivertosuomalaista paremmin, kun yleisön keskipituus lähenteli kahta metriä. Sitten selvisi, että lähistöllä oli meneillään jonkin sortin lentopalloturnaus :)

Eilen tulin takaisin Ouluun, mutta huomenna ollaan jo Harjavallassa. Vierivä kivi ei sammaloidu! Hyvää syksyä kaikille tasapuolisesti ja elämysrikkaita ruskaretkiä!

Kirjoittelemisiin,
Juha

Näytä arkisto >