Hämärähommia - 17.09.2007

Terve taas itse kullekin säädylle! Syystuulet puhaltavat jo sen verran koleasti, että kesälaitumet voidaan laittaa pikkuhiljaa talviteloille ja villapaidat siirtää vaatehyllyjen periltä etuosiin. Hieman haikein mielin sitä aina ihmettelee putoilevia lehtiä ja lyheneviä päiviä, mutta toisaalta pimeissä syysilloissakin on oma hohtonsa.

Nimittäin samoihin aikoihin, noin kaksikymmentä vuotta takaperin, tapahtui Kempeleessä iltaisin kummia. Iltapuhteella olleiden asukkien ovikellot saattoivat odottamatta soida, mutta kun ovea mentiin avaamaan, ei vieraasta näkynyt jälkeäkään. Lisäksi ikkunoihin saattoi heijastua outoja valoilmiöitä ja pimeistä metsistä kuulua hysteeristä naurua. Jotkut puhuivat aaveista tai jopa ufoista, mutta eräs rouva tiesi kertoa mustiin vaatteisiin pukeutuneista pikkupojista, joilla oli taskulamput ja jotka ilahduttivat lähinaapureita juonillaan. En minä mutta pojat! ;-) Toivottavasti tuo rikos, jota ammattikielellä kutsuttiin "pimpotteluksi" ja "valotteluksi" on jo vanhentunut tai silloiset naapurit ovat myöntäneet armahduksen. Nykyään tulee harvemmin enää moista harrastettua ja näin vanhemmalla iällä onkin paljon mukavampaa lueskella iltateen äärellä jotain hyvää romaania (Aku Ankkaa) tai vaikka säveltää pöytälaatikkoon uusia lauluja.

Keikkarintamalla on ollut vilkasta, vaikka lavatanssit käyvätkin jo vähiin. Ravintolamiljöö mahdollistaa tai jopa vaatii hieman erilaisen ohjelmiston kuin lavoilla. Joskus salin puolella tanssiaskeleet näyttävät unohtuvan, kun yleisö lyö rokin ja suomihittien tahdissa käsiä yhteen. Onpa lavalle lennellyt muutamia pikkuhousujakin. Erikoinen taktiikka, mutta parempi pitsiä kuin perunoita! Meillä alkaa bändin poikien kanssa olla äideille ja miksei mahdollisille juhlarouvillekin joululahjat valmiina ;-D

Pieni vastoinkäyminenkin sattui, kun Harrin uskollinen keikkaori päätti säästää luontoa ja ohjata pakokaasut matkustamoon. Kekseliäinä miehinä ajelimme viimeisimmät keikkamme kahdella autolla. Vuorotellen yksi ajoi humppakuutiota ikkunat auki ja toppatakki päällä, muun ryhmän tullessa savuttomalla autolla perässä. Näin pelastettiin varmasti monta aivosolua, ellei jopa ihmishenkeä häkämyrkytykseltä. Toivottavasti saamme vuodot pian paikattua ja pääsemme turvallisesti seuraaviin tilaisuuksiin.

Kivasti juttua taas foorumilla! Rohkeasti vain kaikki kirjautumaan ja heittämään läppää! Keikoilla nähjään!

Syysterveisin,
Juha

Näytä arkisto >