Kulisseissa kuohuu! - 14.11.2007

Tervehdys! Tänään keli oli kohtalaisen tyyni, joten uskaltauduin surffailemaan. Suuntasin ensimmäisenä näille sivuille ja merkillepanin, että päiväkirjan sivuilla on ollut kovin hiljaista! Liekö isäntä ollut kiireinen, laiska vai sanaton? Jotenkin hänet tuntien, asettelisin vedonlyöntipanokset suht' tasaisesti. Kuulin myös, että muuttopuuhat ovat käynnisssä, mikä luonnollisesti hieman vaikeuttaa sukeltelua bittivaltameressä :)

Paljon on tapahtunut sitten viime kirjoittelun, mutta säästetään hieman hiirien scrollausnapin laakereita ja kerrotaan suurinpiirtein ne tärkeimmät.

Keikkoja on riittänyt tasaiseen tahtiin pitkin syksyä ja ennätimpä välissä piipahaa myös pienellä lomareissulla Maltan kivisissä maisemissa. Hankin menomatkalla ensimmäisen oman digikameran, jolla sain vangittua reissulta muutamia maisemia. Latailen niitä piakkoin tuonne galleriaan.

Keskustelupalstalta olettekin ehkä jo lukeneet, että orkesterissamme on tapahtunut pieniä kokoonpanomuutoksia. Hypätessämme 26.10. Turussa laivaan, jäivät bassotaiteilija Sampo sekä kitarapedagogi Harri satamaan ja heidän suuriin saappaisiin astui uudet uljaat miehet: Vesa Kahula (kitara) ja Marko Pekkarinen (basso). Harrille ja Sampolle lausun omasta puolestani kiitokset yhteisestä taipaleesta ja toivotan onnea ja menestystä! Matkaaan mahtui monia hienoja hetkiä! Samppa ja Harri H. jatkavat iloksemme takuuvarmaa työskentelyään.

Uusista herroista muutama sana: Vesku tulee "meiltäpäin", eli oln löytänyt tiensä Ylivieskan kautta Ouluun. Hän käyttää uskomatonta sorminäppäryyttään soitannon lisäksi myös rakentaessaan itse omat kitarat , vahvistimet ja efektipedaalit. Vesan uniikkia soundia, soittotaitoa ja heittäytymistä voi vain ihailla. Loistava muusikko ja kun Oululainen on kyseessä, mukavuus ja positiivinen asenne tulee verenperintönä :)

Markon tunsin jo entuudestaan ja väliltämme löytyy ystävyyden lisäksi myös yhteistä soittohistoriaa. Musisoimme mm.orkesterissa, joka vaihtoi nimeä lähes joka keikalla ihan vain sen vuoksi, ettei maine ja suosio riistäytyisi käsistä ;-) Marko tulee kuuluisalta Kinnulan pitäjältä. Kyllä!, siltä samalta kylältä mistä kauppa- ja teollisuusministerimme Mauri Pekkarinen aikoinaan ponnisti ja missä huhupuheiden mukaan taksien katoilla on vielä puukyltit!? Aika näyttää vaikuttaako mahdollinen ministeriveri orkesterin pukeutumiseen ;-) Marko kuuluu basisteihin jotka ymmärtävät viidennen kielen päälle, soittaa kinnulalaisella, sukulaismeihen valmistamalla bassolla ja laulaa kuin enkeli.

Ex-Hurmio orkesterin uusi nimi, on edelleen mietintämyssyssä, mutta eiköhän sekin pian päästä julkaisemaan. Kiitokset lukuisista nimiehdotuksista. Myös niiden joukosta on löytynyt muutama varteenotettava vaihtoehto!

Uusi single "kun itkee äiti maa" on soinut radioaalloilla mukavasti ja olemme sitä myös paikoitellen livetilanteessa esitelleet, joskin hieman erinlaisena versiona.

Niin ja jos joku on ihmetellyt komean äänen takaa löytyvää tuttua nimeä nelosella pyörivässä Talent-ohjelmassa, kerrottakoot, että veljeni Jani se siellä venyttelee äänihuuliaan oopperan merkeissä. Peukut on pystyssä Janin puolesta! :)

Mutta nyt jäitä sormiin ja katse näytöltä takaisin muuttolaatikoihin! Nähdään taas keikoilla!

-Juha

Näytä arkisto >