Kevään kipunoita - 05.03.2008

Kevät talven kinoksesta kimpoilevat auringonsäteet nostavat katukuvassa jo kovaa vauhtia ihmisten suupieliä. Iloisen mielen yhtälössä on toki monia muitakin muuttujia, mutta valolla ja lämmöllä on siinä varmasti erittäin suuri painoarvo. 
Hiihtolomat pyörivät ja pohjoisen rinteet vetävät ihmisiä puoleensa. Olisihan tuo hienoa päästä hakemaan itsekin lumilaudan kanssa muutama mustelma takapuoleen, tai pelastaa pari ahventa kylmän jääpeitteen alta lämpimään nuotioon. Jospa sieltä kalenterista löytyisi tilaa noille lopputalven hienoille harrastuksille, vaikka tämän vuoden pisin loma onkin jo tältä pojalta lusittu. Käytin sen pakomatkaan pimeydestä ja vierailin päiväntasaajan kupeessa, Indonesian pienellä saarella nimeltä Bali. Sain sieltä sen mitä lähdin hakemaankin, eli aurinkoa, lämpöä ja uusia kulttuurielämyksiä. Kontrasti kotisuomen keskitalveen oli suuri, kun paineltiin skoottereilla vasemmanpuoleisessa liikennekaaoksessa, pyörätien levyisiä pääkatuja pitkin purppuransinisen meren rantaan surffaamaan ja odottelemaan auringonlaskua. Täytyy myöntää, etten surffaajantaidoillani olisi välttämättä saanut pääroolia Myrskyn ratsastajat –elokuvan jatko-osassa, mutta auringonlasku oli näkemisen arvoinen. Ja taas tuli muutama uusi rasti ”Elämäni ensimmäinen” –kuponkiin.

Silti kotiinkin oli kiva palata ja saada helpotusta jo alkaneelle keikkahampaan kutinalle. Pienen huilin jälkeen keikkailu maistuikin entistä paremmalle ja virtaa riittää. Olemmekin kierrelleet tasaiseen tahtiin ympäri Suomea ja välillä ylitetty meriteitse sen rajojakin (enemmän noista jännittävistä retkistä voitte lukea upouudesta arkipäiväkirjasta, jota pyrimme päivittämään tapauskohtaisesti). Ja jos virtaa sai lomailusta, niin vähintään yhtä paljon sitä saa tavatessa keikkapaikalla ihmisiä, jotka varta vasten ovat tulleet meitä uudestaan katsomaan. Silloin tuntee tekevänsä työtä jolla on muukin merkitys kuin oma ilo! ☺

Kolmannen levyn työstökin on aloitettu ja yhden kappaleen kävikin jo studiossa asti laulamassa. Monia hienoja kappaleita on työn alla ja varmasti kohtapuoliin saamme niistä jonkun potkaistua pöytälaatikosta maailmalla. Mutta hiljaa hyvä tulee.

Toivotan kaikille elämäniloa ja aurinkoista kevät talvea. Nähdään keikoilla!

-Juha

Näytä arkisto >