10.-12.4. Tampere, Keuruu, Kauhajoki – Juhan synttärikiertue - 15.04.2008

Torstai on ollut Tampereen Komeetassa monesti toivoa täynnä, ja tälläkin kerralla kisat olivat alusta alkaen varsin herkulliset. Resiinan miehistö saapui Juhaa ja Harria lukuun ottamatta VR:n kiskoja pitkin, kuten vaan arvata saattaa. Tosin pohjoisessa vallinnut keväinen räntäsade aiheutti sen, että Oulun suunnassa kuitenkin pelattiin varman päälle, ja hypättiin InterCity-junaan resiinan sijasta. Suurta viisautta, sanon minä.☺ Tampereelle saavuttua laitettiin soittomööpelit tikkiin, tehtiin pikainen soundcheck, ja sitten kohti illan huipentumaa.
Kärppien matsi oli täydellä tohinalla menossa, ja sitähän piti lähteä jännäämään koko orkesterin voimin läheiseen ravitsemusliikkeeseen. Ja kannatti mennä, peli oli jäätävän kovaa, mutta rehellistä. Ja lopputulos mielytti ainakin Kempeleen suurvisiiriä, eli Juhaa, joka jaksaa herkeämättä liputtaa pohjoisen poikien puolesta. Hyvä niin. Kuppilasta miltei suoraan lauteille, ja tiukka neljän setin rypistys Komeetan lauteilla, ja taas yksi ilta lähempänä (sairas)eläkettä. ☺ Mukana menossa oli monta tuttua kasvoa, kiitos taas kerran.

Keuruu, 11.4. – synttäribilleet!

Tampereelta suunnattiin Keuruulle, jossa illan juhlapaikkana Keurusselän kauniit maisemat. Puhe oli lähteä hyvissä ajoin liikkeelle, mutta kuinka ollakaan, kiireen se taas vaan teki. Aurinkoinen ilma näet yllytti Resiinan miehistön mittelemään paremmuudestaan katukoriksessa. Juhan asumuston pihalta löytyy tarvittava kori levyineen, ja naapurin Väneltä peliväline. Ja ei kun tuumasta toimeen. Yllättävän kovalla prosentilla pallo lenteli minne sattuu, mutta kuolemantapauksilta ja vakavilta loukkaantumisilta onneksi vältyttiin. Ja ikkunatkin pysyivät toistaiseksi ehjinä. Kop kop…Mutta lystiä oli! Treenikausi on vasta aluillaan, loppukesästä poimitaan kypsät marjat!
Mutta sitten asiaan, ja Keuruun tunnelmiin. Tällä kertaa voidaan puhua todellisista iskelmän juhlista, sillä tähtisolistimme täytti vuosia, ja bileet olivat sen mukaiset. Yhteislauluna toteutettu onnitteluseremonia sekoitti hetkeksi juhlakalunkin ajatukset, mutta hyvin laulun sanat pysyivät loppuillankin muistissa. Hotelli Keurusselässä oli kerrassaan lämmin ja mukava tunnelma, J&Resiinan poijjaatkin viihtyivät taas kerran mainiosti. Keikan jälkeen juhlat jatkuivat saunomisen ja sihijuoman parissa pikkutunneille asti, ja Juhan syntymäpäivät olivat näin kaikin puolin onnistuneet. Kiitos osallistuneille. Toivotaan, että Resiinan Juhalle ostama plektrateline Stratocasteriin osoittaa tarpeellisuutensa, ja täst´edes niitä plekuja löytyisi silloin, kun niitä tarvitaan…☺ Bileet siis olivat kovat, mutta ensi vuonna joudutaan laittamaan vielä paremmaksi, kun tulee pyöreitä lukuja mittariin. Sitä odotellessa.
Aamulla(päivällä) saimme vielä kuulla kiitoksia illan musiikista virkistyspäiviään viettämään tulleilta rouvashenkilöiltä, ja tuokos heti piristi aamuamme. Oli mukavaa kuulla, että musiikki miellytti muitakin, kuin vain soittajia. Mainiot iltamat, kertakaikkiaan! Hotelli tarjosi meille vielä herkulliset ruoat ennen lähtöämme, ja täytyy sanoa, että henkilökunta on kyllä mukavimmasta päästä, ellei jopa Suomen Paras! Kiitos köökille kaikista herkuista, ja lämmintä kevään odotusta!!!

Kauhajoki, 12.4. – kiertueen päätös

Vajaan parin sadan kilometrin siirtymää väritti erittäin holtittomasti ajanut kuski (enkä tässä yhteydessä puhu itsestäni Mersun ratissa), joka aiheutti Resiinan miehistölle ylimääräisiä sydämen tykytyksiä. Ei ollut herra X ihan selvästä päästä lähtenyt liikenteeseen, sen verran rajusti käytiin paikka paikoin pientareen puolella. Herätys!!! Missä virkavalta silloin kun sitä tarvitaan. Koitimme hoitaa kansalaisvelvollisuutemme, mutta jouduimme päättämään varjostuksen, kun ei poliiseja alkanut kuulua. Kaiketi herra X pääsi tällä kertaa kuin koira veräjästä. Toivottavasti aiheuttamatta vahinkoa kellekään…
Illan kuohuihin laskeuduttuamme säntäsimme Pikku-Maken ja J:n kanssa töllön ääreen, Veskun ja Hartzan jatkaessa painajaisten katselua Johtotähdessä. Ottelu ratkettua lauantainen kärppähuuma oli Oulussa kuumimmillaan, ja taas oli Metsäperällä aihetta juhlaan. Tulipa mestaruutta muutaman kerran mainostettua koko tanssivalle yleisöllekin. Välillä jopa laulun sanoissa ☺. Kauan eläköön elävä musiikki!
Juha veti mainion keikan, ja vaikka tupa ei aivan täynnä ollutkaan, niin kisat Aron Areenalla olivat oikein leppoisat ja kiertue saatiin hyvillä mielin päätökseen.
Tosin vielä yhden erityisen jännitysmomentin tarjosi aikakapeikko, joka oli pohjoiseen matkaavilla päänvaivanaan. Nimittäin juna Seinäjoelta Ouluun lähti vain tunti keikan loppumisen jälkeen, eikä meillä ollut kulkupeliä ollenkaan?!?! Matkaa 60 kilsaa, eikä kulkupeliä…Kääk. Ja roudausaikaakin vain nimeksi. Mutta hädässä ystävä tunnetaan!
Saimme virka-apua loistavilta musiikin ystävättäriltä, jotka lupautuivat ajamaan Sjoen kautta Jyväskylään. Tosin allekirjoittanut hyppäsi rattiin matkan jouduttamiseksi. Ilman pienintäkään aliarvioimista naiskuskeja kohtaan ;) . Joten keikan jälkeen pikaroudaus, tehtiin uusi ennätys yllättäen samalla. Oli kiire…Mut onnistuttiin ja junalle ehdittiin hyvin, ja jäi jopa 5 minuuttia ylimääräistä aikaa. Mahtavuutta, pääsi aamuksi kotiin. Oisko siinä hyvä slogan?!!
Resiina – ja aamuksi kotiin…No joo…näitä menee.
Kauttaaltaan mahtava minikiertue, ja taas saa viikon huilia. Sen jälkeen luvassa onkin joukko pohjoisen keikkoja. Raahe, Kiiminki, Ylläsjärvi, Äkäslompolo ja Sievi. Kaikki tälle kokoonpanolle uusia paikkoja, joten ei muuta kun kulmahousut prässiin, mäntykengät jalkaan, rensselit ranteeseen, mööpelit täysille ja eikun humpalle! Tulkaahan kaikki kylänmiehet ja –naiset taas joukolla kannustamaan, että saadaan kunnon boreet aikaseks! Hyvä bore on kaiken a ja o. Saa ottaa jo serpentiinit ja naamarit matkaan, kyllä Vappu jo sen verran lähellä alkaa olla. Sitä odotellessa, hyvät päivän jatkot, ja maitovarat!!

-J.Metsäperä crew´n puolesta, runupalisti Samppa

Näytä arkisto >