Lahti-Saarijärvi-Turku-Helsinki 9.5. --> - 26.05.2008

Lahti & Saarijärvi , 9.-10.5

Kyllä tuo Samuli on semmonen tarinaniskijä ettei kannata lähteä kisaamaan tälle alueelle, pitää vaan vähän jakaa näitä hommia ettei kaikki työt kaadu yhen miehen niskaan. Joo-o, Lahti olikin sitten seuraava kohteemme ja ilta alkoikin mukavasti lätkää seuratessa omassa kisastudiossamme Alex-parkin hotellihuoneessa. Suomi pelasikin hienon pelin (todella huonosti) Latviaa vastaan ja voitti murskaluvuin (hikisesti 2-1) ottelun. Tästä on hyvä jatkaa (ei kovin hyvältä näytä) :) . Niin vaan hengissä selvittiin tuostakin pelistä ja huone säilyi kohtalaisen ehjänä joten oli luontevaa kääntää monot kohti soittolauteita ja aloitella illan pääasiaa eli soitantaa.  Ilta kului nopeasti ja soittaminen tuntui mukavalta. Juhan settien aikana alkoi väkeä kerääntyä paikalle enemmänkin ja loppuillasta olikin ihan hyvät kekkerit kehissä. Keikan jälkeen koko porukka paineli suoraan nukkumaan, aamulla oli ohjelmassa roudaus sekä ajomatka Saarijärvelle.

Aamu alkoi aamupalalla ja  roudauksella, onneksi oli kesäinen helleaamu ja pitkät portaat helpottamassa kamojen kantamista, meinas tulla ihan hiki :) Juha ja Samppa lähti Baijerilaisella kiitämään kohti määränpäätä, muiden körötellessä johtotähdellä. Ajeltiin oikeastaan koko päivä Saarijärvelle, vaikka matka ei mikään mahdoton ollutkaan. Jyväskylässä ruokailtiin ja siitä sitten keikkapaikalle. Perillä Kukonhiekassa oli illan toinen orkesteri - Varjokuva - jo viritellyt osan soittokamoistaan lavalle, joissa kokoamista riittikin. Hieno on Varjokuvalaisten paletti ja muutenkin ovat rentoa ja reilua porukkaa kuten soittomiesten kuuluukin olla. Väkeä saapui paikalle pikkuhiljaa ja taas monta monituista tuttua kasvoa oli mukana. Illan mittaan tanssilattia oli melkein täynnä ja se toi taas uutta virtaa koko bändiin ja tietenkin Juhaan. Soiteltiin taas muutama uusi biisi mitä ehdittiin viikko sitten treenaamaan. Siinä sitten ilta vuorotellen soittaa paukuteltiin. Taas alkoi lämpimänä kevätiltana olla juhannuksen ja juhannustanssien tuntua, niitä odotellessa.

Turku & Helsinki , 15.-16.5

Turun kevät oli kauneimmillaan saapuessamme Torstaina Galaxiin. Harmi vaan kun näistä Suomen kesäisistä kaupungeista ei ehdi nauttimaan kuin vähän kerrallaan, suurimman osan siitäkin Mersun ikkunasta. Tälläkertaa olimme ajoissa paikalla, säästyttiin siltä ainaiselta kiireeltä. Peruskuviot roudauksineen ja syömisineen ja eiku humpalle. Väkeäkin oli kohtuudella ja paikalle saapui myös hauskoja, tv:stä tuttuja, iskelmäveljiä ja sisaria. Viimeisille seteille bassoon asteli hyvä kaverimme Kolehmaisen Pekka. Pekka on yleensä laivalla featuroimassa työnsä ohella, mutta nyt sattu olemaan vapaailta ja eihän sitä kiusausta voinu vastustaa ja jättää tulematta Galaxiin. Pekkaa näkee nykyää Pakosen Johannan mukana miksaus- ja valohommissa. Kiitokset vielä soitoista ja tervetuloa uudelleen :) ! Ilta oli ja meni, loppujenlopuksi oli oikein mukavaa! Kamat autoon, yöleivät taskuun ja nukkumaan, siinä se.

Ennen Turusta lähtöä käytiin porukalla paikallisessa musiikkiliikkeessä täydentämässä soittoarsenaaliamme ja vaihtamassa vanhat kalvot, kielet ja kammet uusiin. Illalla Helsingissä olikin sitten suut muikeana päästessä soittamaan tuunatuilla soittimilla. Pitäähän autojakin huoltaa, samalla lailla soittimia. Wanhan Tanssikellariin on mukava mennä, koska siellä on vastassa aina yhtä iloinen ja kohtelias henkilökunta. Taas oltiin hyvissä ajoin, taka-ajatuksena oli ehtiä katsomaan huikeata välieräkamppailua Suomi-Venäjä. Hyvin ehdittiin katsomaan peliä yläkerran kuppilaan, ainoa vaan että peli ei menny sitte aivan suunnitelmien mukaisesti. Takkin tuli että pamahti. Mutta siitä huolimatta pamahti valssit tulille tasan kello 22.00. Tanssikellarissa oli reilusti väkeä (arvatkaa oliko tuttuja...oli ;) ), mukava paikka soittaa kun porukka tanssii ja taputtaa :) Sampalla oli jotenkin erikoisen hauskaa tuona iltana, liekö armottomana urheilumiehenä kääntänyt Venäjä-tappion mielessään voitoksi ja näinollen saanut lisävirtaa jostakin, senverran hauskoja sattumia keikan aikana tapahtui :) Mutta elävä musiikki on eläväämusiikkia ja niin pitää ollakkin. Oli muillakin hauskaa ja Juha tapansa mukaan loihti yleisölle miellyttävän tanssi-illan esiintymisellään. Illan päätteeksi osa porukkaa jäi Helsinkiin, osa jatkoi Tampereelle ja siitä eteenpäin. Olipas taas hauskat reissut, tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuna kohti Mikkelin seutua. Nähtäillään!

-M-

Näytä arkisto >