27-27.6.Mikkeli - Asikkala - 01.07.2008

27.6. Hiihtomäen lava, Mikkeli

Taas yksi uusi tuttavuus Resiinan nuorelle taipaleelle. Mainio lavaisäntä ja idyllinen lava Mikkelin keskustan kupeessa loivat puitteet onnistuneelle perjantaiehtoolle humpan merkeissä. Kitarasektion ja runupalistin pitkä ja uuvuttava matka Oulusta tosin vei jonkin verran energiaa, mutta varsinkin Juhan seteille saatiin hyvä paahto aikaiseksi. Juha parantaa esiintymistään kuin possu juoksuaan, liekö kesä antanut Kempeleen miehelle uutta potkua?! Se on plussaa, sillä samalla Juha lietsoo pumppuun positiivista tekemisen meininkiä, vaikka välillä meinaakin väsy painaa. Kiitos siitä orkesterin laulusolistille! Moni ei usein tule ajatelleeksi, että joskus tunteja on ehtinyt kulua jo yli normaalityöpäivän pelkän matkustamisen merkeissä, ennen kuin edes päästään kokoamaan soittokamoja lavalle. Ja sen jälkeen pitäisi vielä jaksaa soittaa varsinainen ”työpäivä” päälle. Ja vielä hymyillä ja olla edustava. Kovaa ja vaativaa hommaa, kukin voi koittaa halutessaan…Mutta ei silti, ei me valiteta. Itseppä soppaa keitämme. Ja kyllä se palkintokin sieltä monesti tulee, kun näkee ihmisten viihtyvän ja pitävän hauskaa musiikin tahdissa. Ja saa siitä joskus jonkun lantinkin vaivan palkaksi. Mutta ymmärtänette varmaan, että mekin olemme vain ihmisiä, vaikka kellon tarkasti ja virheettömästi soitammekin! ☺

Mikkelin keikasta jäi päällimmäisenä mieleen kisaisännän huumori, oli nimittäin hurjat jutut. Meinattiin kerrankin jäädä jutun heitossa alakynteen, mutta väittäisin, että tuomariäänillä voitto sitten kuitenkin loppupeleissä heltisi Resiinamiehistölle! Terveisiä vaan Mikkelin suuntaan, jatketaan ensi kerralla siitä, mihin jäätiin…
Muutama uskollinen kannattajamme ilmoitti viime hetkillä, ettei pääsekään kanssamme nauttimaan lavatanssien tunnelmasta, mutta onneksi tuttuja ilmaantui kuitenkin paikalle ja saatiin vaihtaa kuulumisia taukojen aikana. Keikan jälkeen kamat kasaan, ja keskustaan snäkärille yöpalalle. Siitä hotellille uinumaan, ja uinuttiinkin yli puolille päivin, jonka jälkeen lähdettiin tsekkaamaan paikallinen musakauppa. Kitarat jäi tällä kertaa telineisiin, mutta muutamia johtoja, ja Juhalle sangollinen plektroja jäi kuitenkin matkaan. Ne kun tahtoo Juhalta aina kadota kesken konserttien…Ruokailun ja jälkkärijätskien jälkeen tien päälle, ja kohti Asikkalan kisoja!

28.6. Jenkkapirtti, Asikkala

Lämmin vastaanotto heti portilla, ja kuulumisten vaihto illan isännän kanssa. Puolin ja toisin ihmeteltiin markkinoiden ja kisapaikkojen tilaa. Pienet lavat ovat vaikeuksissa, kun taas isoilla menee hyvin. Bändeillä matkakustannukset kasvavat, ja paineet liksan ja lipun hintojen nostamiseen ovat kovat, mutta siinäkään ei ole järkeä, koska samalla korkealla lipun hinnalla karsitaan kävijöitä. Ja vaikka monessa paikassa puhutaan, että tanssi on jälleen nosteessa, niin todellisuudessa kävijämäärät ovat viime vuosina romahtaneet monessa paikassa, ja pienet lavat ovat joutuneet sulkemaan ovensa. Tämä taas näkyy ryntäyksenä isolle lavoille, ja antaa harhakuvan, että tanssijoiden määrä olisi lisääntynyt. Mene ja tiedä, mutta kaiketi pääasia on, että Tauno ja Tyyne viihtyy, kuten eräs vanhempi soittomies asian kerran sanoiksi puki.

Omalta osaltamme pyrimme tekemään työmme ensisijaisesti tanssijoiden ehdoilla, unohtamatta lojaaleja kannustusjoukkojamme ympäri Suomea. Olisi mukavaa, kun nuoretkin lähtisivät rohkeasti lavoille sankoin (ja ämpärein) joukoin, koska muuten tanssilavakulttuuri maassamme kuolee käsiin. Ja se, jos mikä olisi kovin ikävää. Suomi on täynnä toinen toistaan hienompia lavoja, joista monia pyöritetään edelleen talkoovoimin, ja jo pelkästään näiden talkooporukoiden vuoksi toivoisi, että osallistuminen olisi runsasta. Ja onhan se toki orkesterillekin miellyttävämpää, kun tupa on pullollaan tanssin taitajia. Tai aktiivisia kuuntelijoita, niin kuin monesti meidän keikoillamme. Siinä onkin yksi ristiriita, joka on vaikea ratkaista.
Juhan keikoilla käy paljon nuortakin porukkaa, joka tulee ensisijaisesti kuuntelemaan ja katsomaan Juhan esiintymistä, eikä niinkään tanssimaan. Kuitenkin esimerkiksi lavakeikoilla on pakko soittaa tanssijoiden ehdoilla, eikä näin ollen voida mennä pelkästään Juhan levylauluja, vaikka niitä moni varmasti haluaisi kuulla. Ja bändikin haluaisi niitä soittaa. Mutta kun sitten ne lipun ostaneet tanssijat äänestävät jaloillaan, eikä sekään ole meidän kannaltamme kovin iloinen asia. Niinpä olemme koittaneet parsia ohjelmiston siihen malliin, että siitä saisi molemmat ryhmät oman osansa. Toivottavasti olette pitäneet kuulemastanne ja näkemästänne. Pyrimme kehittymään ja ottamaan toiveenne huomioon!

No, se siitä tilityksestä. Ja sitten iltamien anti. Legendaarinen Souvarit oli kanssamme kesäisten porsasjuhlien kisaparina. Ja liiteri oli täynnä porukkaa, kuulemma kesän enkat. Ja tietysti meidän ansiosta. Nimi vetää…Mut mitä tulee toiseen orkesteriin, niin kerrassaan leppoisia vanhan liiton musiikkimiehiä, joiden ohjelmisto on sitä perinteistä vanhaa tanssimusiikkia tyylikkäästi esitettynä. Kelpo herroja, joista kansa tuntuu pitävän. Hatunnosto mielettömän pitkästä tiestä, jonka Rovaniemen tyyliniekat ovat kulkeneet. Siinä on vielä Resiinalla etwaksen verran tekemistä, jos meinaa moiseen uraan yltää. 30 vuotta on melko pitkä aika. Se ois sitte Resiinalla vuonna 2037 edessään samanmoiset kekkerit…Saa tässä vielä toisen kerran soittaa Pienen hetken…
Kivat kekkerit kaiken kaikkiaan, hommat toimi kaikin puolin. Oli evästä ja juomaa, ja erityisen mukavaa henkilökuntaa. Iloisin mielin kotimatkalle, joka ei ainakaan ollut lyhentynyt poissa ollessamme :O Ja mielessä kuitenkin orastava katkeruus Souvareille, jotka megabussillaan ajelivat Helsinki-Vantaalle, ja lensivät kotiin. No, ehkä mekin sitten isoina.
Neljä läheistä, muttei liian läheistä hirvihavaintoa, ja kymmeniä tuhansia keskiviivoja myöhemmin oma sänky päätti kiertueen onnellisesti tälläkin kertaa.
Resiina vaikenee, mutta vain hetkeksi. Perjantaina ratkiriemukas maan ykkösravintola, Kouvolan Mulligan´s, ja lauantaina taas yksi mahtava lava, Yläneen Valasranta! Kaikki mukaan hurvittelemaan!

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta,
-Samppa-

Näytä arkisto >