4.-5.7. Kouvola-Yläne - 09.07.2008

4.7 Mulligan´s, Kouvola

Sehän meinas sitte tehä kesän lähtiessämme matkaamaan kohti Kouvolaa, sitä legendaarista Jaalan konservatorion rehtorin, musiikkipedagogi ja pääintendentti Harri Suikkasen kotipaikkaa ja maan mainiota Mulligan´s ravintolaa. Kouvolaan on aina mukava mennä, keikkapaikan puitteet ja ilmapiiri muutenkin on aina kohdallaan eikä tälläkään kertaa tarvinu kokea pettymystä. Ainoa miinus oli se, että sauna oli remontissa, mutta onneksi mersussa oli lämpöä semmoset 56,5 astetta varjossa. Eikä Samppa ja Veskukaan paleltunu 7 tunnin junamatkalla Oulusta Kouvolaan.
Soitto tärähti Resiinan toimesta käyntiin siinä klo.23, ja aluksi näytti että meinaakohan porukat istua terassilla läpi yön, mutta onneksi illan kylmetessä alkoi väkeä saapumaan ravintolaan oikein mukavasti. Juha tulikin jo seuraavaan settiin ottamaan ohjat käsiinsä ja kiipeilemään pitkin ravintolan lavanreunuksia. Välillä näytti että nyt ei enää selviä omin avuin alas mutta taitavana telinevoimistelijana laskeutumiset tapahtuivat suhteellisen turvallisesti. Ensimmäinen setti meni aika totuttuun tapaan tanssimusiikkia soitellessa, loput setit olivat sitten vähän poikkeavia totuttuun. Testattiin muutamaa hyvää uuttakin biisiä, myös vanhoja pop-laulelmia oli illan ohjelmistossa. Yleisö ilmeisesti tykkäsi kuulemastaan, sen verran pystyi lauteilta ilmeitä lukemaan. Keikan jälkeen tavarat autoon ja nakkikopin kautta nukkumaan, aamulla klo 12 starttasi kulkueemme taas kohti seuraavaa taistoa..suuri kiitos Mulligan´s sekä erityisesti paikallaolleet!


5.7 Valasranta, Yläne

Olihan siinä taas matkaa ajella melkein Suomen halki, mutta kesäinen iltapäivä teki matkasta ihan hauskan. Välillä poikettiin päivän pihvillä jossain matkan puolessa välissä. Maittavien pihvien jälkeen matka jatkui taas kohti Ylänettä, hienoa tanssipaikkaa Pyhäjärven rannalla jonka lämmin vesi ei jäänyt kayttämättä orkesterilta. Kamojen roudauksen jälkeen olikin hyvä mennä saunaan ja siitä heittämään talviturkkia uinnin merkeissä. Oli mahtavat aallot ja oikeastikkin lämmintä vettä, joten uidessa hurahti huomaamattomasti ainakin puoli tuntia. Myös toinen orkesteri, Jani & Jetsetters kävi puolikkaan bändin voimin testaamassa laineita. Surffi-laudat olivat tällä kertaa jääneet matkasta, mutta hyvin näyttivät pojat pysyvän pinnalla ilmankin. Mukavia miehiä kerta kaikkiaan ja saunan lauteilla riitti jutunaiheita. Kiiteltiin keskenämme myös Valasrannan organiasaatiota, loistavista puitteista ja  kohtelusta. Oli saunat, juomat ja syömingit! Kyllä siinä voitiin teeskentelemättä hymyillä lavan puolella leveästi! Kiitos siis henkilökunnalle ja anteeksi tämä pieni selän takana juoruilu.
Saunan lauteilta singahdeltiin sitten vuoron perään esiintymislauteille, jossa yleisöä oli hieman enemmän. Paikalle oli saapunut väkeä sankoin ja ämpärein ja meininki oli toodella hieno! Täydessä akvaariossa liitelivät sekaisin niin nuoret kuin vanhat ja erityisen mukavaa oli huomata ikäjakauman nuorennusleikkaus moniin tanssilavoihin verrattuna. Eihän varttuneemmassakaan yleisössä mitään vikaa ole, mutta uuttakin verta tarvitaan perinteen jatkumiseksi. Nuorennusleikkausta oli havaittavissa myös Resiina-orkesterissa, kun sound-chekin aikana ja vielä keikan jälkeenkin ajoimme sisään Sampan ”manttelinperijää”, rumpali-ihme Patrickia. Huojentuneena totesimme, että kun Samuli päättää vetäytyä Kokemäen suistoihin kosteita eläkepäiviään viettämään, ei Resiinamiehistön komppi mene Patrickin tahdissa sekaisin! Deep purplen, Smoke and the waterin 16-beat rullasi nuoren pojan käsissä kuin Viesker Jorma Kontion alla Vermossa!
Iloisen illan päätteeksi jälleen pieni iltajumppa roudaamisen merkeissä, jonka jälkeen vetäydyimme tyytyväisinä uneksimaan seuraavista seikkailuista itäsuomessa. Kiteen ja Joensuun keikoista, luultavasti suurilla kalavalheilla höystettynä, on luvassa tarinaa seuraavaksi, jahka sinne asti päästään!

Son’ Moro!
-Make & vähä Juhaki

Näytä arkisto >