Summer Tour 2008, Part Two - 28.07.2008

24.7.Tapsan Tahdit , Nokia
Kesäinen tervehdys taas täältä keikkapäiväkirjan  sivuilta! Kiertue on edennyt siihen pisteeseen, että taas on aika ynnätä viime viikon kisat. Torstaiset Tapsan Tahdit soiteltiin uskomattoman kauniissa ja aurinkoisessa säässä, pilvetön taivas loi oivat puitteet onnistuneelle ulkoilmatapahtumalle. Saavuimme pelipaikalle jo viideltä, ja koottiin mööpelit vauhdilla lauteille illan konserttitilannetta varten. Lyhyt soundcheck ja eikun syömään...
Avenue aloitti katutanssit seiskalta, ja soitteli ensimmäisen setin mallikkaasti meidän kuunnellessa paikallisen ruokaravintelin terassilla. Hyvin poijjaat vetää, tuumittiin. Nooh, pöperöt huiviin ja takaisin humppa-alttarin tuntumaan. Tahtikadulle saapui illan mittaan ihan mukavasti väkeä, ja komean kokoinen parketti oli välillä ihan piukassa tanssitaiteilijoita. Anniina Mattila ja Avenue hoiti osuutensa tyylikkäästi, ja vuorovedoin paiskottiin hommia läpi koko pitkän illan. Eastwaylle kiitos äänentoiston tyylikkäästä hoitamisesta, oli ilo paasata, kun oli stadionluokan rensselit, ja miksaajat messissä. Siitä kiitämme. Tahdeista jäi oikein mukava mieli, kiitos Nokialla mukana olleille kannustuksesta! Illan päätteeksi romut autoon, ja Tampereelle uinumaan...
25.7. Esakallio, Somero
Hyvien yöunien jälkeen olikin taas virtaa vanttuissa, ja lähdettiin hyvissä ajoin ajelemaan kohti Someroa. Bussi Somerolle ei voi ajaa ojaan, niin ku laulussakin sanotaan, joten turvallisin mielin nautittiin Hartzan vakaasta tyyräämisesta. Esakalliolla oltiin jo kuuden maissa, ja todettiin lavan investoineen PA-laitteiston, joka tietysti meitä poikia miellytti. Aina kun joutuu vähemmän kantamaan, on hyvä. Vai mikä se oli?! Mut juu, taas koneet lauteille, ja suht’ ytimekäs tsekki, jonka jälkeen paikallisen joen varteen kirkkorantaan uimaan! Ai ettis, miten mahtava homma! Pulikoitiin ja hypittiin ihan hartaasti melkein tunnin verran, ja sitten virkein mielin kohti Esakallion kiehahduksia. Suihkun kautta, normaalisti.
Eka setti soiteltiin melko tyhjälle salille, mutta koko ajan väkeä virtasi sisään, ja kun Sinitaivas aloitteli omaa ensimmäistä settiään, niin väkeä oli jo ihan kiitettävästi. Sinitaivas-orkesterista sen verran, että vallankin hyvä porukka, takuuvarmaa tanssimusiikkia hyvin sovitettuna. Kävi sukan alle, käytiin asia yksissä tuumin miltei koko orkesterin voimin parketilla todistamassa... ☺ Kiitos vaan Teille kaikille, jotka aamulla heräsitte varpaat mustelmilla. Resiina kiittää ja pahoittelee samaan hengenvetoon! Ei vaiskaan, kiitos erityisesti Valkealan kannustajille, jotka pitkänkin matkan takaa jaksoivat tulla kannustamaan. Hieno homma, eikun pikaisiin näkemisiin!
Juhan seteillä riitti tavan mukaan vauhtia ja vaaratilanteita, ja kansa tanssi lämpimässä tunnelmassa pikkutunneille asti. Näin soittajan näkökulmasta ihan perusilta, kaikilla tuntui olevan hauskaa, ja sehän on pääasia. Tosin Badding,Mononen ja Taipale lasivitriinissä pysyivät kuitenkin liikkumattomina...Joten ei se meininki nyt mitään ihan maagista sitten kuitenkaan ollut! Mut kivat kisat, ja illan päätteeksi taas Tampereelle tutimaan.
26.7. Rönnin lava, Orivesi
Mahtava aurinko möllötti taas täydeltä terältä, ku Juhan kämpillä hieraistiin unihiekat silmistä pois. Ei muuta ku tuumasta toimeen ja biitsille! Pyynikinranta kutsui, ja rantalentopallokarkelot alkoi justiinsa!!! Aivan mahtavaa ajanvietettä, tosin ei suositeltavaa, jos ei tykkää pölyävästä hiekasta, tai ylipäänsä hiekasta...Mut Juhan ja Markon kanssa muodostettiin sellanen trio, ettei ollut vastapelureilla minkäänlaista jakoa, vaikka yhden erän saivatkin. Ja vastassa oli sentään lentopallon ykkössarjassakin esiintyneitä ammattilaisia!
Voittajafiiliksillä saatiin pitkän polskimisen jälkeen poistua rannalta, ja suunnata kohti tunnelmallista Rönnin lavaa. Kari Piironen ja Caminito olivatkin jo odottelemassa meitä, ja lyhyiden kuulumisten vaihdon jälkeen taas arkisen aherruksen pariin, ja mööpelit kantoon. Lämpötila hipoi edelleen kolmeakymppiä, joten paita oli taas melko märkä roudauksen jälkeen. No, näitä menee...Soundit kohilleen, ja kasilta humpat käyntiin Resiinan toimesta. Illasta muodostui varsin vauhdikas, ja ainakin allekirjoittaneen mielestä tanssikansaa hemmoteltiin monipuolisella musiikilla läpi illan. Piironen se vaan jaksaa illasta toiseen paahtaa vauhdilla, ja tuntuu suosio edelleen olevan taattu. Hyvä niin.
Juhan seteille tiensä löysivät niin vanhat, kuin joukko uusiakin kannustajia, joten taas oli aika panna parastaan! Ja Juhahan veti hirmusykkeellä koko illan, ja piiskasi soittajatkin äärimmäiseen iskuun. Vesku oli sitä mieltä, että illan poreet olivat kesän parhaat tähän asti. Rönnillä on aina ollut hyvä meininki, ja varmasti on vastaisuudessakin. Tuntuu, että lavalla vankka suosio tanssijoiden keskuudessa. Ja miksei olisi, viihtyisä lava kauniilla paikalla.
Illan erikoisuuksiin lukeutui erään rikoskonstan tapaaminen, tuiki sukkela juttu, josta ei vieläkään oikein oo päästy yli...Ei hätää, ei me mitään pahaa olla tehty, ei sinne päinkään..Mutta erittäin miellyttävää huomata, että Metsäperä Company kiinnostaa myös maamme sheriffejä! Pitänee alkaa hieroa sponsorisopimuksia, jos vaikka saatais poliisilippikset esiintymisasuksi. Siis osaksi asua, tietennii. Niin, ja luvattiin meille ainakin majoituspalveluita. Tosin en tiedä, miten viehkeä paikka selli ois viettää humpan välisiä öitä?!?!
 No juu, hieno ilta kaiken kaikkiaan! Vesku kävi vielä roudauksen jälkeen uimassa muiden passailtua. Päivän uintikiintiö oli tullut jo aiemmin täyteen. Taas Mersun keula kohti Tamperetta, ja unten maille. Ja tää päivä menikin taas siellä rantalentisosastolla...Ja paljon mukavampaa sunnuntain viettotapaa ei tuu mieleen. Vihdoinkin se kesä hellii...JeBUjee, matka jatkuu tiistaina kohti Lappeenrantaa ja Monrepos’in naistentansseja, ja keskiviikkona Syvälahden lavalle, Kangasniemelle! Teretulemast kannustamaan Resiinaa kipinöivään menoon!
-yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta, Samppa-

Näytä arkisto >