18.9 Tähti, Oulu - 16.10 Galax, Turku - 18.10 Samantta, Haukipudas - 30.10.2008

Tervehdys täältä keikkapäiväkirjan sivustolta! Ei ole ihan viime hetkeen ollu tunkua tänne kirjoituksilla, mutta niinhän se lomalla pitää ollakin että työasiat eivät tule kotiin mukana. Mutta asiaan. On ollut taas mukava palata täyteen työskentelyyn mahtavien työkavereiden kanssa kuukauden lomailun jälkeen! Ja tuohon kuukauteen onkin mahtunut asioita vaikka ja mitä, ehkä päällimmäisenä kitaristin vaihtuminen. Vesa soitti viimeisen virallisen keikkansa sopivasti kotikonnuilla Oulussa. Ihan täynnä tupa ei ollut, mutta taas kerran laatu korvasi määrän. Mukava soittaa kun näkee samalla vanhoja hyviä kavereita kannustamassa. Muutama kuvakin tuli illasta sähköpostiin, kiitos niistä! Keikan tunnelmat oli aika haikeat, mutta samalla kuitenkin oikein iloiset. Piti oikein tarkkaan kuunnella Veskun verratonta kitarointia, se ei ole jättänyt vielä yhdelläkään keikalla kylmäksi, ei bändin jäseniä eikä varmasti yleisöäkään! Mutta kaikki hyvä tahtoo loppua aikanaan, niin loppui myös vajaan vuoden mittainen ajanjakso josta löytyy niin paljon mukavia hetkiä ja naurua että jos tässä niitä alkaisi kertomaan niin lukemisessa kestäisi vähintään kolme viikkoa! Vesalle ihan älyttömän suuret kiitokset yhteisistä retkistä pitkin Suomen maata ja merta. Ja niitä kiitoksia jos tähän alkaisin rustaamaan niin se kolme viikkoa olisi vielä lyhyt aika lukea! Onneksi ystävyys säilyy ja Veskua näemme varmasti vielä keikkatouhuissa mukana ainakin tuurailemassa.

Siinäpä oli sitten loman ajaksi miettimistä että miten nyt sitte? Vesan suuret saappaat olivat tyhjillään ja uuden kitaristin löytäminen tulisi olemaan varmasti uskomattoman vaikeaa. Hyviä kitaristeja on melkein joka kylässä mutta täytyy muistaa se, että kaikista ei ole reissaamaan pitkiä matkoja ja tuijottamaan samoja naamoja päivästä toiseen. Hyvän soittajan kriteerit koostuvat hyvin monesta asiasta, ei ainoastaan soittotaidosta. Siinä sitten kuukauden aikana soiteltiin ristiin ja rastiin lähes päivittäin ja kyseltiin toisilta että onko mahdollista kitaristiehdokasta löytynyt. Onneksi Juha kierteli Rautavaara-kiertueella suuren orkesterin kanssa ja kuin ihmeen kaupalla oli sana kitaristivajeesta kulkeutunut Turkulaistuneen Savolaisnuorukaisen Juuson korviin. Sen suurempia kyselyjä ja sopimuksia tekemättä nähtiin heti loman jälkeen uusi kitaristi remmissä. Eli hyvät naiset ja herrat, tytöt ja pojat, saanko esitellä…kitaravirtuoosi Juuso Torpakko aloitti keikkailun Resiina-miehistössä Turun Galaxissa 16.10. Juuso jäi äskettäin pois Anniina Mattilan taustabändistä ja oli jo tuumannut että keikkahommat saavat joksikin aikaa jäädä. Mutta onneksemme Juha sai suostuteltua Juuson mukaan remmiin ja näin taas jatkuu orkesterimme taival uuden kitaristin voimin uudella innolla! Juuso otti heti ammattimiehen ottein ohjat käsiinsä Turun keikalla ja esitti osaamistaan niin kitaransoiton kuin laulunkin puolella. Miehen taitoja ei kannata tässä alkaa sen kummemmin selostamaan, tulkaa itse paikalle niin näette! Turun keikka saatiin hoidettua mallikkaasti ja siitä matka jatkui kohti Oulua. Saatiin kulumaan ajomatkaan lähes 12 tuntia ja sinä aikana oli hyvää aikaa käydä biisejä tarkemmin läpi, keikkabussissa opiskelu on aina mukavaa.

Lauantaipäivä menikin sitte treenatessa ja odotellessa Haukiputaan iltamia. Haukiputaalla oli taas vahvasti kannustusjoukkoja mukana, olihan Juha esiintymässä kotikentällään. Porukka tuntui olevan mielissään illan soittotarjonnasta ja myös orkesterilla oli oikein mukava ilta. Juha hioi päivän aikana hienoja kitarajuttua yhteisvoimin Juuson kanssa ja niitäpä oli kiva illalla kuunnella. Otettiin myös samalla uusia kappaleita Juhan ohjelmistoon , osa tuttuja Rautavaara-kiertueelta, osa biiseistä on tulossa Juhan seuraavalle pitkäsoitolle. Tervetuloa bongailemaan uusia kipaleita keikoille! Mutta täältä tällä kertaa tähän,  tästä on hyvä jatkaa kohti loppuvuotta uusin tuulin. Nähdään keikoilla!

- M - 

Näytä arkisto >