Lapin kiertue, osa 2 - 12.02.2009

Sunnuntaisen välipäivän jälkeen suuntasimme Levillä mäkeen, ja avasimme juhlallisin menoin laskettelukauden. Juha tosin jäi hoitamaan toimistohommia hotellille, onhan nekin hommat hoidettava. Mäet olivat huippukunnossa, ainoa miinus oli pakkasen purevuus. Siitä huolimatta sinnittelimme päivän mäessä,  ja  hauskaa oli! Myös kylpyläosasto otettiin haltuun, ja sitäkin voimme lämpimästi suositella.

Maanantai-illalla hotellille oli kertynyt tanssikansaa mukavasti, ja ilta sujuikin varsin leppoisasti soitellen. Juha lauloi itselleen taas uusia faneja, ja levyjäkin meni kaupaksi iso läjä. Hyvillä mielin unten maille, ja unihan maittoi pitkän päivän päätteeksi. Aamulla kamat kasaan ja herkullinen lounas vielä lähtijäisiksi. Oli herkulliset eväät ja loistava palvelu, kiitoksia henkilökunnalle!

Siirryimme Ylläksen maisemiin, ja päätimme tehdä checkin alta pois hetimmiten päiväsnäöllä. Yllätykseksemme ravintolaan saapui ruokailemaan itse mestari Kari Tapio vaimoineen. Legendaarinen iskelmämies ei malttanutkaan keskittyä pelkästään ruokailuun, vaan tuli antamaan arvokkaita vinkkejä äänimaiseman luomisesta…Eikä sekään riittänyt, vaan pitihän se yhden kappaleen verran laulaakin! Hienosti Kari ja Juha tulkitsivat yhdessä Kulkurin iltatähden ja lähtiessään Kari huikkasi, että nyt on sitten ensimmäinen yhteinen keikkakin heitetty. Viimeisen päälle mukava mies.

Illan tanssit olivat melko perinteiset, ei liiemmin tarvinnut kaahata rokkia. Mutta ihan lysti ilta kuitenkin Hotelli Ylläsrinteen maisemissa. Aamulla sitten kohti Äkäslompoloa ja Pipolaa. Harriin iskenyt paha flunssa edellytti nopeaa siirtymistä majoituspaikalle, ja näin toimimmekin. Heitettiiin potilas ja matkalaukut Helukantielle, ja muun miehistön kanssa päätimme lähteä kasaamaan kamoja. Meikäläinen ajeli suhteellisen rauhassa parin kilometrin siirtymän, ja yllätys pihassa oli melkoinen, kun huomattiin karu fakta. Takaovet olivat jääneet sepposen selälleen!!! Ihme kyllä mitään ei kuitenkaan ollut tippunut kyydistä, vaikka esimerkiksi Maken parin tonnin basso oli siinä jo melkein hyppäämässä kyydistä. No, nyt on sekin kokeiltu. Huh huh… ☺

Kipakka pakkanen peläytti muut paitsi Juuson mäestä, ja niinpä jäimme tekemään sound checkiä muun porukan voimin. Soundit saatiinkin hyvin kohdilleen, ja iltamiin saapuikin ryhmää yllättävän paljon. Ja joukossa taas muuan Kari Tapio. Onneksi vanhaa tuttua ei tarvinnut enää jännittää, ja soitto raikui varsin mallikkaasti pitkin iltaa. Näkyipä joukossa tuttuja alkukotikaupungistakin, terveisiä vaan Kokemäen edustajille, hauska tappa vanha tuttu! Tulipa heistäkin kertaheitolla Juhan faneja, ja levyt tekivät taas kauppansa. Juhasta on tullut varsinainen myyntitykki. Liekö seurausta siitä, että nyt niitä levyjä on matkassa…Ja niin kuin sanottua, uutta levyähän pukkaa varsin pian, joten alkakaahan jo laittaamaan levyrahoja jemmaan.

Nyt ajellaan kohti Luostoa, aurinko paistaa täydeltä terältä ja muutama porokin on matkan varrella sarvillaan meitä tervehtinyt. Tämä se on sitä Lapin luonnon taikaa. Huomenna on ajatuksena mennä taas porukalla mäkeen, ja illalla  viihdytetään ihmisiä Hotelli Luostotunturissa. Tervetuloa mukaan viihtymään, jos siellä päin joku on kuulolla!

Näihin kuviin ja tunnelmiin, Samppa

Näytä arkisto >