Haapamäki - Hämeenlinna - Silja Galaxy - 15.04.2009

Tervehdys täältä keikkapäiväkirjan puolelta! Kevään merkkejä on ilmassa jo lukuisia, yksi niistä on varmaan tämä nettisivujen uusiutuminen ja päivittyminen, lähes reaaliajassa.. Mutta mikäs tänne uusille hienoille sivuille on kuulumisia päivitellessä. Toivottavasti kohta saadaan uudesta jäsenestäkin kuvia galleriaan.

Päästiin maalis-huhtikuun vaihteessa tekemään muutama keikka uudistuneella Resiinamiehistöllä, erittäin hyvällä ryhmällä. Haapamäelle saavuimme raskaalla kalustolla: 2 keikkabussia + henkilöauto. Tämä siitä syystä, että keikan jälkeen laitoimme soitin-ja tarvikelaatikoita uuteen uskoon, koska Jannen vanhasta sotaratsu-mersusta löytyi monta tarpeellista laatikkoa, sattumalta samanlaisia, joita meidän on jo pitkään ollut tarkoitus ostaa. Ilta oli perinteikäs tanssi-ilta ja täytyy sanoa, että ainakaan soittamisen vähyyteen ei ilta kaatunut. Soittoajoissa oli nimittäin jotain väärinkäsityksiä ja Resiina aloitti soitannan jo klo 20, tanssit kestivät aina puoli kahteen saakka. Saatiinpahan vähän harjoitella uusia kappaleita bändillekin Jannen salaisista kansioista. Tarkoituksena onkin uudistaa ohjelmistoa, niin Juhan osalta kuin bändinkin. Vaihtelu virkistää! Haapamäellä porukkaa oli erittäin hyvin ja näyttivät he viihtyvänkin. Tuttuja saapui myös paikalle mukavasti, eikä tälläkään kertaa jääty ilman muistamisia, kiitos niistä! Keikka meni odotusten mukaisesti, eli hyvin. Juha tunnettuna huumorimiehenä koetteli Resiinamiehistön nauruhermoja kesken bändin soiton, velmuilemalla takahuoneessa (lavan sivulla) kaikenlaista..ja naurattihan se! Täytyy joskus yrittää tehä mestarille sama! Keikan aikana olikin sitten perinteisesti alkanut kunnon räntäsade, joten oli erittäin kotoisaa lähteä ajelemaan pimeään yöhön, sateen saatellessa matkaa. Kukin kuitenkin pääsi koteihinsa odottelmaan jo seuraan viikonlopun soittoja Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnaan on aina kiva mennä, varsinkin kun kyseessä oli "pistokeikka". Sampalla tuli Oulusta käsin kilometrejä yli tuhat, mutta mitäpä sitä ei iloisen iskelmän vuoksi tekisi. Kaiken kukkuraksi ravintolaan oli vielä helppoakin helpompi roudaus, nimittäin kahdet pitkät portaat..se se vasta olikin hienoa! Muuten paikassa ei ollut mitään vikaa, leppoiset iltamat saatiin järjestettyä. Otettiin keikalle mukaan tälläkertaa massiivinen valokalusto, olihan yllästys-hieno lava! Vielä siihen lisäks vähän savukonetta ja mitänäitänytsitte onkaan, niin johan alkaa lyyti kirjoittaa! Ilta meni taas mallikkaasti ja Juha sai roimasti pääsiäsmuistamisia. Onneks on iso auto, että sai kaikki vietyä ehjänä kotiin. Orkesteriakin muistettiin, kiitos! Keikan jälkeen pidettiin vähän palaveria läheisessä kebab-ravintolassa, aiheesta joka käsitteli harjoituksia. Edellisellä kokoonpanolla ehittiin treenata yks puolikas päivä, tällä ei vielä nimeksikään. Mutta nyt on treenipäivät lyöty lukkoon, saa nähä miten käy..jos sitä oppis vaikka soittamaan..hehe! Eivaan, Juhan levynjulkkarikeikka lähestyy huimaa vauhtia, joten uuden levyn biisejä pitää/saa alkaa pikkuhiljaa katteleen, on muuten järjettömän hieno levy tulossa! Niin, Hämeenlinnasta matka jatkui Espooseen, Turkuun, Jämsään, Kinnulaan ja Ouluun. Sampan kanssa jätettin Janne kyydistä Jämsän kohdalla ja niinhän se alkoi taan perinteen mukaan väsyttää niin maan perusteellisesti. Ihme kyllä, eihän päivää ollut takana vasta kun about 20 tuntia. Ei auttanu ku muutamaan otteeseen huilata parkkipaikalla hetki unten mailla ja kohtaa taas kohti seuraavaa pysäkkiä. Muutamat vartin unet piristää kummasti! Loppuviimein päätettiin, että ei enää lähetä yötä myöten ajamaan yli 500km matkoja, se käy kuitenkin aika raskaaksi. 450km vielä menee, mutta 500 on jo ihan liikaa. Tästäkin reissusta selvittiin, monta muistoa rikkaampana.

Pääsiäinen laivalla, Juhan 30-v synttärit, Sm-liigan finaalit, tyhjä tanssilattia. Siinä viiden risteilyn tapahtumat pikaisesti kiteytettynä. Risteily alkoi dramaattisesti, koska joku oli päättänyt hypätä liikkuvasta laivasta vähän Turun sataman jälkeen. Henkilö oli saatu viime hetkellä pelastettua, eli säikähdyksellä selvittiin. Galaxy on erittäin hieno laiva, todella mukavaa henkilökuntaa, mutta ainoa mikä meininkiä haittasi oli se, että suomalaisia ei juurikaan näkynyt. Tämä johtunee siitä, että laivaa ei mainosteta Suomessa juuri ollenkaan. Ensimmäisenä päivänä/iltana kävi viiden setin aikana tanssimassa kokonaista 2 paria! Ja toinen niistäkin oli Kinnulasta, hoho! Huippuna taisi olla joku päivä 5 paria samaan aikaan lattialla, joten tungosta ei ollut. Ruotsalaisia oli paljon liikkeellä, mutta eihän suomalainen tanssimusiikki oikein ollut se heidän mielenkiinnon kohde. Mutta ei se mitään, Juha esiintyi ammatilaisen ottein yleisön vähyydestä huolimatta ja uusia kappaleita kuultiin päivien aikana useita. Päälimmäisenä mieleen jäi Juhan näkemys Carlos Santanan kitarabiisistä Samba Pa Ti, olihan hienoa kitarointia..hyvä Juha! Kannattaa tulla pyytämään keikoilla tuota biisiä, jos Juha suostuis sen vielä esittämään. Tapahtuihan laivalla paljon muutakin meidän soittojen lisäksi. Muutamana iltana esiintyi Ruotsin Idols-voittaja, oli kyllä laulutaito hienosti hallussa. Lauantaina koitti sitten se PääPäivä, eli Juhan juhlapäivä. Tuolta Juhan päiväkirjan puolelta löytyykin enemmän kuulumisia siitä. Mukava ilta oli, taas tuli naurettua jokainen mahat kipeiksi! Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Resiinan laivailu. Ainiin, mukana oli Jannen tilalta kosketinsoittajana vanha tuttu, Huilajan Antti. Olihan taas mahtavaa soitantaa! Niinkuin myös koko resiinamiehistö yltyi välillä vallan uskomattomiin suorituksiin! Antista muuten senverran vielä, että mies on tunnettu elokuvatähti, mukana kahdessa suomalaisessa elokuvassa. Janne on ruudulla muistaakseni yhteensä 10 sekuntia kahden elokuvan aikana, joten ehkä Oscar-palkintoja ei ole ainakaan lähitulevaisuudessa odotettavissa. Tämmöstä tälläkertaa, palaillaan taas tuonnempana. Resiinaralli jatkuu Juhan johtamana Sunnuntaina Baltic Princesillä kolmen reissun verran, tulkaahan kannustamaan jos ette muuta keksi!

Ja vielä lopuksi, hyvä JYP, hyvä Keski-Suomi!!

-M-       

Näytä arkisto >