Kisoja ja Suomen kesää - 16.07.2009

Juhannuksen jälkeinen elämä alkoi raastavalla matkalla Kemijärvelle porottavan auringon alla. Perävaaran huvikeskus kuulosti sangen herkulliselta humppakeskukselta, eikä ennakkoajatus paljon totuudesta heittänyt. Upealla paikalla oleva tanssilava suorastaan lumosi koko orkesterin. Mutta siihen ne varsinaiset plussat sitten valitettavasti jäikin. Liekö Jussin juhlijat vielä poteneet ankeaa oloaan, vai missä lie vika, kun tanssikansaa ei mitenkään ruuhkaksi asti paikalle ilmaantunut. Ja muutenkin koko homma oli vähän sinne päin. Eli ei oikein lähtenyt missään vaiheessa...Sekavan illan kruunasi lavaisännän kommentti keikan päätteeksi: Kauheeaa jytää ja räminää koko ilta! Tiijä sitten, ku haitarikin soi miltei koko illan, ja kovin jytäbiisi oli Baddingin Rokki soi. Hmm. Melko erikoista...Tosin hieman lavaisäntäkin tuli sitten vastaan sanoen, että oli siinä nyt muutama hyväkin peli. Mutta siis käytännössä ei tykänny yhtään. Nooooh, kannatti ajella tuhat kilometriä kuulemaan, että ei näin, pojat. Joskus kai sitte näinkin, eihän sitä aina voi kehuja saada.. :) Joskin muutama paikalle eksynyt fani oli kyllä lavaisännän kanssa aivan eri mieltä. Onneks kaikilla on yhtälainen oikeus mielipiteeseen.

Kemijärven jänkhältä pudoteltiin Rovaniemen Sokos Hotellin kautta Tervolaan, jossa Suukosken keidas toivotti meidät hymyillen tervetulleeksi. Oltiin erittäin hyvissä ajoin liikkeellä, joten pistettiin Resiinan Keihäskarnevaalit pystyyn. Juuso värkkäs uskomattoman komian leppäkeihään, joka toimi karnevaalien virallisena heittovälineenä. Toinen toistaan komiampia kaaria singahteli ilmaan, kun Resiinamiehistä mitteli paremmuudestaan. Kuuma päivä aiheutti omat nestetankkauskuvionsa, mutta onneks matkajääkaappi piti juomat vilpoisena. Kesäkeittiö kulki myös kätevästi matkassa kertakäyttögrillin muodossa. Mutta siis tiukka keihäskisa oli tosiasia, ja viimeisille kolmelle kierrokselle selviytyivät Kinnulan Kimmojen Marko Pekkarinen, Kempeleen Kirin Juha Metsäperä, ja Kokemäen Kova-Väen Samuli Mäkelä. Kempeleen lupaus näytti hermojen hallintaa lunastamalla paikan jatkokierroksille viimeisellä kiskaisullaan Savonlinna Pallokerhon Juuso Torpakon nenän edestä...Salkolahden Janne taisi olla kuumuuden uuvuttama, koska mies lensi kalkkiviivalta miltei pidemmälle kuin keihäs.

Hermoja raastavan tiukka kisa ratkesi vasta viimeisellä kirroksella, ja juhlittu voittaja löytyi orkesteri rumpupatterin haltijasta, eli Kokemäen Kova-Väki oli taas maineensa veroinen. Mutta Kinnulan mies pisti rajusti kampoihin viime metreille saakka. Ja senttipeliksi se meni, normaalisti...Juhalla oli pienoinen tekniikkaongelma, joka esti kiilautumisen varsinaiseen kärkitaistoon. Voimaa kuin pienessä kylässä, mutta heitto suuntautui lähes jatkuvasti hieman poikittain syöden pituutta. Kunniakas kolmas sija kuitenkin Resiinan keulahahmolle!

Napapiirin karavaanarit tarjosivat löylyt vielä ennen humppajaisia, ja iloisina ja puhtoisina poikina lähdimme lavitsalle huomataksemme, että ukkonen oli lyönyt sähköt poikki. Voi ei...Mutta kuin taikaiskusta, viittä minuuttia ennen keikan alkua sähköt palautuivat. Mennäkseen jälleen poikki kesken toisen humpan. No, onneksi oli akustiset kitarat myös matkassa, eli ei muuta kun haitari ja kitarat laulamaan, ja jalalla koreasti jenkan tahtiin. Näin se homma pölisee Resiinan kyydissä. Ei se oo niin justiinsa sähkön päälle. Ja ihmiset viihtyivät, kuinkas muuten...Ilta saatiin sähköjen taas palauduttua kunniakkaasti pakettiin, ja Johtotähti kotia kohti. Ja taas oli kesäyö kauneimmillaan...

Edellisviikonloppu olikin sitten huikea festivaaliviikonloppu, jonka lämmittelyt käytiin hakemassa Oulusta asti. Mukavat perjantaiporeet Tähdessä toimivat kelvollisina alkuveryttelyinä Himoksen lauantaiselle tulikokeelle. Uskomattomat puitteet ja amerikanmeininki! Festarilava oli ehdottomasti komein ja kookkain, missä allekirjoittanut ja koko ryhmä on koskaan päässyt esiintymään. Aivan huippubileet, joskin aikatauluissa esiintyi kohtalokasta klappia verottaen hieman joraavaa kansaa meidän osaltamme. Mutta eipä tuo mithääää, vedettiin ku viimistä päivää tunnin ajan, ja kaikki nauttivat täysin siemauksin. Toivottavasti ensi kesänä on iloinen jälleennäkeminen niissä ympyröissä, siksi komiat karnevaalit olivat!!!

Edelleen kiertue on käväissyt pikaisesti Kuopiossa, Ikaalisissa, Naantalissa ja Laukaalla. Vai oliko se Laukaassa?! No kumminki. ;) Mahtavia paikkoja, ja iloisia ihmisiä joka paikassa nauttimassa kesästä! Sitä on myös pieni, mutta pippurinen ryhmämme harrastanut matkaillen, syöden, juoden, uiden, saunoen ja urheillen. Tulihan siinä se sulkapallomestaruuskin miteltyä Ikaalisissa...Arvaatte varmaan, kuka voitti...Buahahaaa! Tasaista oli siinäkin lajissa, ja uinti ja saunomiskisa on vielä kesken, voittaja julistetaan syssymmällä. :)

Mahtavaa kesän jatkoa edelleen, ja tulkaahan ihemettelemään aivan uusissa svääreissä porhaltavaa J.Metsäperä & Resiinashow'ta. On valoja ja savua ja käsillä seisontaa ja hedelmäkoreja ja ongintaa ja mitä näitä o. :) Jannen sanoin: törmäillään, jollei nähdä.

-yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta, Samppa

 

 

 

 

Näytä arkisto >