Taistot Talibaanien kanssa - 11.08.2009

Heinäkuun viimeinen viikonloppu vietettiin yhteiskiertueen merkeissä Hanna Talikaisen ja Octavian kanssa. Vantaan legendaarinen koppalakkien valloittama tanssi(paratiisi?) Pavi ja Hankasalmen ylpeys Hangan lava olivat juhlakiertueen porepaikat. Octavian porukka osoittautui oikein yhteistyökykyiseksi kokoonpanoksi, ja vaikka välillä lavalla oli mööpeleitä enemmän kuin vähemmän, niin sopu antoi sijan iskelmän ilosanoman levittämiseksi yhteistuumin.

Ainoa ilon pilaaja heti perjantain Pavin keikalla oli joku paikallinen Kalevi, joka tuli heti Juhan toisen viisun aikana urputtamaan lavan eteen, että rumpali ei osaa soittaa ollenkaan tanssimusiikkia! Ja pilaa koko esityksen hakkaamaalla ja möykkäämällä. Ei mee sukan alle, perkule! Eli kerrankin joku tiivisti koko orkesterimme heikon lenkin. Rumpali!!! Aina sama mies. Mieleeni muistuu muutamia muitakin keikkoja, jolloin esimerkiksi cha-chan kuumia rytmejä HIVELLESSÄNI joku papparainen on tullut mesoamaan, ettei kuulu ku hirveä rumpujen kolina ja pauke. Ristus! Ja se lehmänkello kilisee ja kolisee niin maan pirusti. Nooh, sen jälkeen en oo viitsinyt tuota etelä-amerikkalaisen perinnemusiikin ruumillistumaa edes viitsinyt käyttää. Varmasti se turkulainen yliviisas pappa tiesi asiasta enemmän kuin minä. No, näitä menee. Aina.

Sain kuitenkin koottua itseni ja meno yltyi Pavin tanssimekassa aivan fanaattiseksi puolen yön maissa, kun tanssaava kansa sai tuta Metsäperän laulunlahjat ja viihdyttäjän elkeet. Siinä oli koppalakitkin ihmeissään, kun savukone pruuttas harmaata sumua, ja Salkolahden suunnittelema valoshow valtasi sinällään komian stagen Juhan johdatellessa porukat yhteislauluun... Huh huh, nimittäin. Ilta saatiin synkästä alusta huolimatta päätöksen vailla kyyneleitä, ja Talikaisen porukatkin hoitivat ruutunsa vallan ammattitaitoisesti. Keiksun jälkeen kamat keikkabusseihin, joita muuten oli pihassa kolme kappaletta?! Octavian tuuraava basisti nääs oli tullut Mikkelistä omalla henk. koht. keikkabussillaan. Oli nimittäin hommat isoillaan!

Hankasalmi yllätti vallan erinomaisella meiningillään, ja eturivissä vilisi kauniimman sukupuolen edustajia (huom. ei miehiä...) vallan sukkelan paljon. Liekö Keski-Suomessa havaittavissa pientä hypetystä Metsäperää kohtaan? No, Juha ei taaskaan tuottanut pettymystä faneilleen, vaan piiskasi itsensä ja orkesterinsa suorastaan maagiseen iskuun, ja uskolliset kuulijat ja humppaava juhlakansa sai biletilleen vastinetta. Lavaisantäkin oli mielissään, kun huomasi paikalle johkaantuneen nuorempaakin kuulijakuntaa. Varmasti hyvä niin. Talikaisen setilläkään ei vältytty Resiinarallilta, koska Hanna pyysi Jannea duetoimaan kanssaan erään hitaan valssin. Tangokuningatar Hanna ja popparimme Janne vetivätkin tunteella ja herkkyydellä pisteet kotiin, aivan kuten edellisenä iltana Pavillakin. Vanhoista työkavereistahan tässä on kysymys...Hyvä tytöt ja pojat!!! Kaunis kiitos Hangan lavan henkilökunnalle hyvistä tarjoiluista, ja ihmismäisestä kohtelusta. Sitäkään kun ei ihan joka lavitsalla orkesterille heru. Niin ja tottakai yhteiskiertueesta koko Octavian jengille ja tietysti ihastuttavalle ex-kuningatar Hanna Talikaiselle (nykyinenhän on Amadeus...)! Otetaan ihmeessä  ensi kesänä uusiksi.. :)

Resiinan kiertue jatkui seuraavana lauantaina Ämyrin lavalle Somerniemellä, jossa lavan toiselle puolen asteli loistava A.Aallon rytmiorkesteri. Mukava porukka sekin, ja miehet tuttuja jo juhannuksen Rönnin keikalta. Kitarasoundit loi liiteriin tunnelmaa, jota tosin piti Resiinan toimesta luoda ensimmäiset kolme settiä...A.Aallon popparit eivät näet soittaneet kuin kaksi kolme varttista. Nooh, mehän poijjaat soittelimma koko rahan eestä, ja ilta olikin varsin onnistunut. Juha hoiti osuutensa taas komiasti, ja tanssaava juhlayleisö oli taas ihmeissään tuosta jumalaisesta miesäänestä! Toki orkesterikin oli taas kovassa iskussa, niin kuin aina...Tälle keikalle mekin tultiin kahdella keikkabussilla, kun Janne otti oman sotaratsunsa ajoon Juuson muuttohommia varten. Käytiin hyvällä ryhmällä auttamassa Juusoa Turkuun muutossa Somerniemen reissun jälkeen...

Muuttohommathan on varsin mukavaa vaihtelua alituisen mustien laatikoiden kannon vastapainona. Vai miten se meni? No kummiski. Saatiin maanantaina muuttohommat handlattua, ja kokka kohti Jyväskylän tiistaitansseja. Jyväshovin tunnelma olikin taas aivan mieletön, eturivi lauloi mukana, ja savukone huusi leipää, kun meno yltyi kiivaaksi viimeisten nuorisomusiikkien pamahtaessa eetteriin. Ei niin perustanssi-ilta, mutta keikkana aivan sukkelan hyvä. Kiitokset eturivin jengille äänekkäästä avusta, ja kaikille mukana olleille mahtavasta illasta! Joulukuussa nähdään Jyväshovin merkeissä. Keikkakalenteria on päivitetty, joten sieltä vaan kuikkimaan loppukesän ja syksyn tulevat keikat, ja kaikki joukolla mukaan nuorekkaan iskelmän ilosanoman  pariin. Juhan ja Resiinan vauhti ei kun kiihtyy!

-Samppa

Näytä arkisto >