"Pieni tyttö" - 02.04.2012

Tämän sympaattisen biisin tarina alkaa jostain 90-luvun lopulta kun kävin vielä Kempeleen Lukiota. Siinä iässä luonnollisesti etsittiin jo kovaa vauhtia omaa tietä ja hypittiin ensimmäisiä kertoja pesästä. Kaikilla tuntui olevan kiire aikuistua ja itsenäistyä. Mielissäänhän sitä oltiin kun päästiin tekemään aikuisten juttuja,kokeilemaan siipiä ja päättämään omista asioista, mutta ilmeisesti jossain vaiheessa kävi mielessä myös huoli lapsuuden ja viattomuuden katoamisesta. Vanhempien ihmisten mantrat lapsuuden huolettomuudesta ja ihanuudesta alkoivat käydä järkeen. 

Tuolloin sain laulusta valmiiksi yhden säkeistön ja kertsin mutta sitten se oli jäänyt, minulle tyypilliseen tapaan, keskeneräisenä lojumaan sääkopan pohjattomaan pöytälaatikkoon. 
Onneksi kuitenkin viimesyksynä isoveli muistutti tästä biisistä ja kysyi eikö se kannattaisi levyttää. Oltiin sitä joskus mökkireissulla, nuotion ääressä tapailtu kitaran kanssa. Jotainhan siinä laulussa täytyy olla, kun muistin sen raakileen välittömästi ja täydellisesti lähes 15 vuoden takaa! 

Laulu tuntui myös uudella tavalla ajankohtaiselta veljeni lasten myötä, jotka ovat minulle erittäin tärkeitä ja läheisiä. Vanhin pääsee ensi kesänä jo ripille ja oikeastaan häntä ajatellen kirjoitin laulun loppuun. Levysedätkin piti laulusta ja niinpä se pääsi ilokseni mukaan tälle levylle :)

Näytä arkisto >